Dzisiaj byłam na drugim dla mnie spotkaniu scrapowym i uraczyłam dziewczyny takim oto pysznym wypiekiem :)
Pani Walewska to przepyszne ciasto o smaku migdałowym.Wbrew pozorom robi się je bardzo szybko :) I opracowałam sobie pewną technikę przy tego typu ciastach: Spody piekę wieczorem na dwa dni przed zaplanowaną imprezą a na dzień przed robię krem i składam ciasto, dzięki temu nie grzebię się cały dzień z ciastem a w dniu imprezy wszystkie smaki pięknie się ze sobą "przegryzą"
Pani Walewska to przepyszne ciasto o smaku migdałowym.Wbrew pozorom robi się je bardzo szybko :) I opracowałam sobie pewną technikę przy tego typu ciastach: Spody piekę wieczorem na dwa dni przed zaplanowaną imprezą a na dzień przed robię krem i składam ciasto, dzięki temu nie grzebię się cały dzień z ciastem a w dniu imprezy wszystkie smaki pięknie się ze sobą "przegryzą"
1 komentarz:
Potwierdzam! Ciasto pierwsza klasa :)
Prześlij komentarz